marți, 30 martie 2010

Silueta in forma de clepsidra, un drog pentru creierului barbatilor





Vederea unei siluete in forma de clepsidra este perceputa de creierul barbatului ca o recompensa, creierul comportandu-se ca si cum cel in cauza ar fi consumat alcool sau s-ar fi drogat, arata un nou studiu.
Cercetarea realizata la Colegiul Georgia Gwinnett din Lawrenceville, Georgia, SUA, ar putea explica si fascinatia barbatilor pentru pornografie.

Soldurile bine conturate si proportionate, cum se intampla in cazul siletei de tip clepsidra, se afla in stransa legatura cu fertilitatea si sanatatea, in ansamblu.Nu e deci de mirare de ce barbatii sunt preocupati din vremuri stravechi, indiferent de cultura, de aceasta zona a corpului femeii. In cadrul unui experiment, 14 barbati cu varsta medie de 25 de ani au fost rugati sa priveasca si sa noteze dupa unicul criteriu atractivitate 7 posterioare feminine, inainte si dupa ce au fost supuse unor operatii cosmetice. Inteventiile nu au fost menite sa reduca greutatea, ci doar sa sculpteze formele, chiar implantandu-se grasime in zonele care se cereau mai "generoase". Scanarea creierului subiectilor atunci cand priveau fotografiile de dupa operatie a aratat ca se activau aceleasi regiuni din creier ca si daca ar fi consumat alcool ori droguri, respectiv cele asociate cu recompensa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri

www.TOP21.ro

ze list

Z LIST RANK

Lifestyle Blogs - BlogCatalog Blog Directory